Omgeving

Ontdek de leukste plekken van Amersfoort en omgeving... Lees meer

Volgende
Sinterklaasintocht 2024 in Amersfoort

Sinterklaasintocht Amersfoort 2024

16 nov 2024,
12:00 uur - 18:00 uur

Eemplein in Amersfoort

De feestelijke Sinterklaasintocht in Amersfoort vindt plaats op zaterdag 16 november 2024 op het Eemplein. Vanaf 13:00 uur worden Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomd door de burgemeester, en de dag zit vol optredens, waaronder de Pietenkidz. Deze jaarlijkse traditie trekt kinderen en families uit heel Amersfoort, dus zorg dat je erbij bent!

Activiteiten Tijdens de Sinterklaasintocht in Amersfoort

Tijdens de Sinterklaasintocht in Amersfoort kunnen bezoekers genieten van een reeks activiteiten, zoals het populaire Pietenontbijt en de spannende Pietenbingo. De dag is gevuld met muziek, dans en vele verrassingen voor jong en oud. Deze activiteiten zijn op vrije inloop, wat betekent dat iedereen spontaan mee kan doen.

Sinterklaas in Amersfoort: Ontmoet en Groet

Naast de intocht zijn er gedurende de hele feestmaand tal van manieren om Sinterklaas in Amersfoort te ontmoeten. Bezoek de showroom van Van Mossel Kia voor een speciale meet & greet, of doe mee aan leuke knutselactiviteiten, spellen en meer. Deze activiteiten zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de kinderen en zijn allemaal gratis toegankelijk.

De Sint Express: Verbind het Eemplein en de Binnenstad

Een van de nieuwe toevoegingen dit jaar is de Sint Express! Deze pendelbus verbindt het Eemplein en de binnenstad van Amersfoort op zaterdag 23 en 30 november. Geniet van een gratis rit en ontdek de vele Sinterklaasactiviteiten op beide locaties.

Het Pietenexamen in Amersfoort

Voor kinderen die altijd al een echte Piet wilden worden, is er nu het Pietenexamen in Amersfoort. Volbreng verschillende opdrachten zoals cadeautjes gooien en chocoladeletters spellen, en verdien je Pietendiploma! Deze leuke activiteit vindt plaats bij de oude vismarkt en Papa’s bar.

Speurvaart met de Pieten

De Speurvaart door de grachten van Amersfoort is een unieke ervaring waarbij kinderen op zoek gaan naar Pieten die zich langs de route hebben verstopt. Verzamel de juiste letters en ontvang een leuk cadeautje van Piet! Let op: voor deze activiteit zijn tickets nodig.

Houd Onze Website in de Gaten voor Updates

Het volledige programma voor Sinterklaas Amersfoort 2024 wordt binnenkort bekendgemaakt. Bezoek regelmatig onze website en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en updates rondom alle activiteiten bij Van der Valk Amersfoort-A1.