Leestijd: 6 min. Datum:  Auteur:

10 Leukste Hotels van Nederland (en een Geheimtipp in België!)

Zoek je een uniek en onvergetelijk verblijf in Nederland? Ontdek 10 leuke hotels in Nederland en een geheime aanrader in België die je niet wilt missen!

De 10 leukste hotels in Nederland

10 Leukste Hotels in Nederland en een verrassing in België voor een onvergetelijk verblijf

Op zoek naar een uniek en onvergetelijk verblijf in Nederland? We hebben de 10 leukste hotels voor je verzameld die je niet wilt missen. Elk hotel biedt iets bijzonders, van uitstekende voorzieningen tot prachtige locaties. En als extraatje hebben we ook een geweldig hotel in België toegevoegd!

Modern, gastvrij, historisch

Van der Valk Amersfoort-A1

Hotel Amersfoort biedt moderne kamers met comfortabele bedden en een fantastisch ontbijtbuffet. De gastvrijheid en het attente personeel maken je verblijf hier onvergetelijk.

Leuke ervaringen en tips:
Bezoek het nabijgelegen DierenPark Amersfoort voor een dag vol plezier met het gezin. Ontdek de middeleeuwse charme van de oude binnenstad, met zijn sfeervolle grachten en gezellige terrasjes. Vergeet niet een fiets te huren en de prachtige natuur rondom Amersfoort te verkennen.

Luxe, strand, ontspanning

Van der Valk Palace Hotel Noordwijk

Dit luxe hotel ligt op slechts enkele meters van het strand van Noordwijk. Van der Valk Palace Hotel Noordwijk biedt elegante kamers, een spa en een gastronomisch restaurant. Perfect voor een ontspannen strandvakantie.

Leuke ervaringen en tips:
Geniet van een ontspannen dag aan het strand en maak een wandeling over de boulevard van Noordwijk. Bezoek de prachtige Keukenhof tuinen in het voorjaar. Voor een culinaire ervaring zijn er tal van uitstekende restaurants in de buurt.

Luxe, comfortabel, ontspannen

Van der Valk Hotel Gorinchem

Dit Hotel in Gorinchem biedt een combinatie van luxe en comfort. Met ruime kamers, wellnesscentrum en een uitstekende keuken, zorgt dit hotel ervoor dat je je volledig kunt ontspannen. De locatie is ideaal voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

Leuke ervaringen en tips:
Maak een mooie wandeling langs de stadswallen van het pittoreske Gorinchem. Bezoek Slot Loevestein voor een duik in de geschiedenis of maak een boottocht over de Linge. Het nabijgelegen Nationaal Park De Biesbosch is perfect voor natuurliefhebbers.

Comfortabel, centraal, bruisend

Van der Valk Hotel Vught

Van der Valk Hotel Vught ligt dichtbij het bruisende 's-Hertogenbosch. Het hotel beschikt over comfortabele kamers, een fitnessruimte en een heerlijk restaurant. De centrale ligging maakt het een ideale plek om Noord-Brabant te verkennen.

Leuke ervaringen en tips:
Verken de prachtige binnenstad van 's-Hertogenbosch met een rondvaart over de Binnendieze. Proef de beroemde Bossche Bol bij banketbakkerij Jan de Groot. Voor een cultureel uitstapje is het Noordbrabants Museum een aanrader.

Stijlvol, veelzijdig, uitzicht

Van der Valk Hotel Hoorn

Hotel Hoorn biedt een prachtig uitzicht over de stad en het IJsselmeer. De stijlvolle kamers, het casino en de bioscoop in het hotel zorgen voor een veelzijdig verblijf. Het hotel is perfect voor een weekendje weg met veel entertainment.

Leuke ervaringen en tips:
Bezoek het Westfries Museum om meer te leren over de rijke geschiedenis van Hoorn. Maak een wandeling door de historische binnenstad of een boottocht op het IJsselmeer is ook een geweldige manier om de omgeving te verkennen.

Rust, luxe, natuur

Van der Valk Hotel Nuland

Dit hotel combineert rust met luxe. Van der Valk Hotel Nuland - 's-Hertogenbosch biedt ruime kamers, een uitgebreid ontbijtbuffet en een gezellige bar. De groene omgeving is ideaal voor wandel- en fietstochten.

Leuke ervaringen en tips:
Ontdek de natuur op de Maashorst, een prachtig natuurgebied dichtbij het hotel. Bezoek het middeleeuwse kasteel Heeswijk voor een stap terug in de tijd. 's-Hertogenbosch is ook gemakkelijk bereikbaar voor een dagje stadse avonturen.

Gastvrij, comfortabel, uitzicht

Van der Valk Hotel Leusden

Van der Valk Hotel Leusden staat bekend om zijn gastvrijheid en comfortabele kamers. Met een panoramisch uitzicht over de groene omgeving en een uitstekend restaurant, is dit hotel een fijne plek om te verblijven tijdens je vakantie.

Leuke ervaringen en tips:
Verken de prachtige natuurgebieden zoals de Utrechtse Heuvelrug en het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Maak een uitstapje naar het Mondriaanhuis in Amersfoort voor een culturele ervaring. De historische binnenstad van Amersfoort biedt tal van leuke winkels en cafés.

Modern, stijlvol, verwennen

Van der Valk Hotel Lelystad

Van der Valk Hotel Lelystad is een moderne accommodatie met stijlvolle kamers en een prachtig uitzicht over de stad en de natuur. Het hotel beschikt over een zwembad, een wellnesscentrum en verschillende eetgelegenheden, waardoor je je hier echt kunt laten verwennen.

Leuke ervaringen en tips:
Bezoek Batavia Stad Fashion Outlet voor een dagje winkelen. Ontdek het Aviodrome Luchtvaartmuseum, perfect voor gezinnen met kinderen. Voor natuurliefhebbers is een uitstapje naar de Oostvaardersplassen een must.

Modern, huiselijk, veelzijdig

Van der Valk Hotel Tiel

Van der Valk Hotel Tiel combineert moderne faciliteiten met een huiselijke sfeer. Het hotel beschikt over comfortabele kamers, een zwembad en verschillende restaurants. De centrale ligging maakt het een uitstekende keuze voor een veelzijdig verblijf.

Leuke ervaringen en tips:
Bezoek het Flipje en Streekmuseum om meer te leren over de lokale geschiedenis. Maak een fietstocht langs de Linge, de langste rivier van Nederland. Voor ontspanning kun je genieten van een wandeling door het prachtige landgoed Mariënwaerdt.

Modern, luxe, historisch

Van der Valk Hotel Gent (België)

Als bonus hebben we een geweldig hotel in België toegevoegd: Van der Valk Hotel Gent. Dit moderne hotel biedt luxe kamers, wellnesscentrum en panoramisch uitzicht over de stad Gent. De uitstekende voorzieningen maken dit hotel een fantastische keuze voor een uitstapje over de grens.

Leuke ervaringen en tips:
Verken het historische centrum van Gent met zijn prachtige architectuur en sfeervolle grachten. Gent is ook bekend om zijn bruisende culinaire scene, dus geniet van een heerlijk Belgisch biertje en lokale gerechten.

Eindoordeel van de leukste hotels in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een rustige vakantie in de natuur, een luxe verblijf aan zee, of een stedentrip in Nederland of België, deze hotels bieden voor ieder wat wils. Boek vandaag nog je verblijf en geniet van een onvergetelijke ervaring!

Veelgestelde vragen ove de Leukste hotels van Nederland

Wat zijn de leukste hotels van Nederland?

De leukste hotels van Nederland variëren van moderne stadsaccommodaties tot luxe strandhotels. Deze lijst bevat hotels zoals Hotel Amersfoort A1, Van der Valk Hotel Gorinchem en Van der Valk Palace Hotel Noordwijk, die allemaal unieke ervaringen en uitstekende voorzieningen bieden.

Wat maakt een hotel leuk?

Een leuk hotel biedt niet alleen comfortabele kamers, maar ook unieke voorzieningen, gastvrije service, en een geweldige locatie. Of het nu gaat om een spa, een prachtig uitzicht, of de nabijheid van toeristische attracties, deze elementen dragen allemaal bij aan een memorabel verblijf.

Zijn deze leuke hotels geschikt voor kinderen?

Ja, de meeste van deze hotels zijn kindvriendelijk en bieden faciliteiten zoals zwembaden, familiekamers, en activiteiten voor kinderen. Bijvoorbeeld, Van der Valk Hotel Lelystad heeft een zwembad en is dicht bij Aviodrome Luchtvaartmuseum, wat perfect is voor gezinnen.

Welke activiteiten zijn er te doen in de buurt van deze leuke hotels?

Elke locatie biedt een scala aan activiteiten. Zo kun je in de buurt van Hotel Amersfoort A1 het historische centrum verkennen, terwijl je bij Van der Valk Palace Hotel Noordwijk kunt genieten van het strand en de boulevard. Veel hotels liggen ook dicht bij natuurparken en culturele bezienswaardigheden.

Zijn er leuke hotels met wellnessfaciliteiten?

Jazeker, veel van deze hotels hebben wellnessfaciliteiten zoals spa's, zwembaden en fitnesscentra. Van der Valk Hotel Gent bijvoorbeeld, biedt een wellnesscentrum met een panoramisch uitzicht over de stad, perfect voor ontspanning na een dag verkennen.

Kunnen deze hotels geboekt worden voor zakelijke evenementen?

Zeker! Veel van deze hotels hebben uitstekende vergader- en conferentiefaciliteiten. Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 en Van der Valk Hotel Tiel zijn bijvoorbeeld populair voor zakelijke bijeenkomsten vanwege hun uitgebreide voorzieningen en centrale locaties.